WAGENPARK EURO 5 EN ROETFILTERS

wagenpark

Wij hebben al ons transport in eigen beheer. Daar waar mogelijk combineren wij onze ritten zodat er geen lege transporten de weg op gaan. Tevens kunnen wij ook al onze lege materialen weer mee retour nemen. Al onze nieuwste vrachtauto’s en bussen zijn EURO 5 ! Al onze oudere vrachtauto’s zijn voorzien van roetfilters.

Zonnepanelen

duurzame zonnepanelen

In 2012 hebben wij één van onze bedrijfsloodsen voorzien van zonnepanelen. Zonlicht is prima geschikt om met zonnepanelen elektriciteit op te wekken. Stroom uit zonlicht is duurzaam omdat bij de productie van elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Mede door de toepassing van zonnepanelen maken wij op ons bedrijf steeds meer gebruik van elektrische apparatuur zoals elektrische heftrucks.

MISCANTHUS (OLIFANTENGRAS)

miscanthus olifantengras

Achter ons bedrijfspand hebben wij twee hectare met Miscanthus gepland. Miscanthus Sinensis ‘Giganteus’ heeft een zeer hoge biomassaproductie en kan dus goed gebruikt worden als energiegewas voor het produceren van duurzame energie. Wij hebben inmiddels een vaste horecalocatie voorzien van een kachel welke deze Miscanthus gebruikt in het verbrandingsproces.