In openbare ruimtes is noodverlichting verplicht. Dus ook in een tent mits die is aangemerkt als een openbare ruimte. Noodverlichting zit niet standaard bij een tent inbegrepen. Wij kunnen de (nood)uitgangen voorzien van verlichte bordjes met vluchtwegaanduiding. Hierin zit een accu, waardoor het bordje bij stroomuitval verlicht blijft.

Oriëntatieverlichting
orientatieverlichting

In sommige gevallen wordt ook oriëntatieverlichting geëist. Dit is een transparante lamp die in de nok van de tent hangt en die automatisch inschakelt bij stroomuitval. Ook deze lamp is voorzien van een accu. Hierdoor blijft de ruimte bij stroomuitval toch nog (minimaal) verlicht.

Festivaltent & oriëntatieverlichting
noodverlichting-dekruijf

Voor de festivaltenten hebben wij een ander type oriëntatieverlichting ontwikkeld. In de masten worden kooien gehesen, voorzien van twee of drie halogeen schijnwerpers van 1000 watt. Deze worden op een aparte verdeelkast aangesloten, welke stroomtoevoer krijgt van een door de klant aangeleverde back-up stroomkring. Deze verdeelkast is ook verbonden met de hoofdstroomkring. Wanneer de hoofdstroom uitvalt, schakelt de verdeelkast automatisch over op de back-up stroomkring. Hierdoor worden de 1000 watt halogeen lampen in de nok van de tent ingeschakeld.

INTERESSE? NEEM VRIJBLIJVEND CONTACT OP.