Vanaf 1989 heeft De Kruijf Tenten ervaring met het bouwen van tenten en het organiseren van de meest uiteenlopende evenementen. Wat ooit begon met een ruil, is nu uitgegroeid tot de meest gevarieerde tentenverhuurder van Nederland.

Kernactiviteiten

De Kruijf Tenten verhuurt verschillende soorten tenten voor allerlei gelegenheden. U kunt hierbij denken aan concerten, beurzen, festivals en trouwpartijen. Ook voor kleinschalige feestjes en evenementen kunt u bij ons terecht.

De Kruijf Tentenverhuur is gevestigd in Schalkwijk, een dorp onder de rook van Utrecht. Door de centrale ligging kunnen wij snel en doelgericht tenten bouwen door het hele land. Ook buiten Nederland aanvaarden wij regelmatig opdrachten.

De kameel van J&L

kameel-van-j&l

Ruim 20 jaar geleden is het bedrijf opgestart door de broers Jan en Lourens de Kruijf. Op de veehouderij hielden zij voor de hobby onder andere kamelen. Bij de verkoop van een kameel aan een circus, is deze kameel uiteindelijk geruild voor een circustent. Deze circustent werd de eerste tent van het tentenverhuurbedrijf dat officieel in 1989 als J&L de Kruijf Tentenverhuur het levenslicht zag.

Later werd het assortiment uitgebreid met een oranje/witte spantent, die nog steeds bij ons te huur is. Met een trekker en een aanhanger werd de tent vervoerd naar vooral feesten op het platteland. Al snel volgde er een vrachtauto voor de vloer en werd een landbouw trekker omgebouwd tot terreinheftruck.

In de loop der jaren is het assortiment verder aangevuld met alu-hallen van 10, 25 en inmiddels 30 meter breed. Ook heeft De Kruijf Tenten zijn intrede gedaan in de festivalwereld met festivaltententheatertenten en spiegeltenten.

Domes Europe

domes1

In januari 2010 is het bedrijf op verschillende manieren uitgebreid. Zo werd Domes Europe overgenomen. Domes Europe verhuurt koepelvormige tenten (domes) en opereert als zelfstandig bedrijf vanaf hetzelfde bedrijfsterrein in Schalkwijk. In deze periode zijn tevens Dennis en Wouter de Kruijf, zonen van Lourens de Kruijf, toegevoegd aan de directie.