Protocollen COVID-19

Evenement Corona-proof!

Zoals altijd denkt De Kruijf Tenten met u mee bij de uitwerking van uw tijdelijke evenementen locatie. In deze onzekere tijden vinden wij dat zelfs vanzelfsprekender dan ooit.

Wij geven u graag meer inzicht in hoe de geldende noodverordeningen invloed hebben op de ruimte die u nodig heeft voor uw evenement. Hoeveel gasten kunt u kwijt in de tent? Hoe lopen dan de looproutes? En hoe zit dat met ventilatie? Op al deze, en andere, vragen geven wij u antwoord.

De Kruijf Tenten is, als lid van de TVD , deelnemer aan de Alliantie van Evenementenbouwers.

Deze alliantie vertegenwoordigt de totale sector van sport, cultuur en entertainment, van freelancers tot toeleveranciers, van organisatoren tot sportbonden. Door de handen ineen te slaan als branches wordt onderzocht wat weer kan en mag op een veilige manier. Door het delen van praktijkervaringen en expertise worden er creatieve en innovatieve oplossingen gezocht.

De alliantie heeft een landelijk evenementenprotocol voor COVID-19 uitgewerkt. Op basis van uniforme bouwstenen, kan dit protocol voor ieder type evenement op maat worden uitgewerkt.
De Kruijf Tenten hanteert bij het uitwerken van projecten en ideeën dit breed gedragen protocol.

Meer informatie over protocol

Tent inzetten als extra noodruimte of triagetent?

De Kruijf Tenten zorgt voor een gepaste, tijdelijke noodaccommodatie op maat. In een triagetent worden mogelijk besmette patiënten buiten uw locatie gehouden en aan een eerste controle onderworpen. Dit zorgt voor extra capaciteit in een veilige omgeving.

Tijdelijke accommodaties

U heeft op korte termijn een tijdelijke accommodatie op maat nodig. Wij kunnen samen met onze partners de tent de tent compleet inrichten. Opties hierbij zijn bijvoorbeeld vloerbedekking (tapijt of zeil), verwarming, verlichting of scheidingswanden.
Triagetent of tijdelijke accommodatie nodig? Neem contact met ons op!

Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Welke veiligheidsprotocollen volgen jullie?
Naast de landelijk geldende corona omgangsnormen volgen wij de protocollen zoals deze zijn verzameld en opgesteld door de Alliantie van Evenementenbouwers. U vindt deze hier
Mogen evenementen georganiseerd worden?
Ja! Het verbod op meld- en vergunningplichtige evenementen is opgeheven. Het is aan de lokale autoriteiten om te bepalen of organisatoren hun evenement voldoende op 1,5 meter in kunnen richten. Mogelijk moet er ook nog aan specifieke voorwaarden worden voldaan. Niet alles zal mogelijk zijn.
Wie besluit of ik een evenement kan organiseren?
Vergunningen voor evenementen kunnen worden aangevraagd. De aanvraagprocedure verloopt via de reguliere weg. Lokale autoriteiten bepalen of organisatoren hun evenement voldoende op 1,5 meter in kunnen richten. Mogelijk moet er ook nog aan specifieke voorwaarden worden voldaan. Het hangt er dus vanaf waar u uw evenement wilt organiseren welke noodverordeningen van kracht zijn.
Welke maatregelen gelden er voor evenementen?
Per 10 augustus gelden de volgende maatregelen: Evenementen binnen zonder doorstroming:
 • Vaste zitplek altijd verplicht
 • Zonder gezondheidscheck en reservering?
  Maximaal 100 personen per ruimte.
 • Met gezondheidscheck en reservering?
  Aantal personen afhankelijk van beschikbare ruimte.
Evenementen buiten zonder doorstroming:
 • Zonder vaste zitplaats, gezondheidscheck en reservering?
  Maximaal 250 personen.
 • Met vaste zitplaats, gezondheidscheck en reservering?
  Aantal personen afhankelijk van beschikbare ruimte.
Evenementen met doorstroming: Is er doorstroming van mensen met beperkt onderling contact? Aantal personen onbeperkt. Bijvoorbeeld bij een beurs, braderie of kermis.
Kan ik een evenement organiseren zonder verplichte zitplaatsen?
Ja, u moet daarbij wel een aantal regels in acht nemen.

Binnen:
 • in ruimtes met een doorstroom van bezoekers (bijvoorbeeld een beurs) geldt geen maximaal aantal personen. Wel nemen beheerders maatregelen om ervoor te zorgen dat het niet te druk wordt.

Buiten:
 • Wanneer er buiten sprake is van een continue doorstroming van mensen, zoals op de kermis, is er geen maximum aantal mensen dat bij elkaar mag komen.

 • In buitenruimtes waar geen continue doorstroming van mensen is, geldt er geen maximum aantal mensen dat bij elkaar mag komen, zolang er gewerkt kan worden met reservering, een gezondheidscheck en een vaste zitplaats.
Ik wil een zakelijk/openbaar/particulier evenement organiseren, heb ik een vergunning nodig?
Evenementen zijn toegestaan. Hiervoor gelden dezelfde regels als andere activiteiten binnen en buiten. Afhankelijk van de aard en grootte van uw evenement dient u hiervan melding te doen óf een vergunning aan te vragen bij de gemeente waar het evenement gehouden wordt. Particuliere bijeenkomsten zijn sinds 18 augustus 2020 beperkt tot maximaal 6 personen (kinderen tot 13 jaar tellen daarbij niet mee). De lokale autoriteiten bepalen of organisatoren hun evenement voldoende op 1,5 meter kunnen inrichten. En of er nog aan specifieke voorwaarden moet worden voldaan.
Kunnen jullie advies geven over de grootte van de tent voor mijn evenement?
Zeker! Wij gaan graag met u in gesprek over uw ideeën en hoe deze kunnen worden uitgevoerd gebruik makend van onze tenten. Wij maken vrijblijvend voor u een plattegrond en een offerte zodat u een gedegen afweging kunt maken. Neem hiervoor contact met ons op.
Kunnen jullie de tent voorzien van extra ventilatie?
Ja dat is mogelijk! Vraag ons naar de mogelijkheden.
Kunnen jullie de tent voorzien van verwarming?
Ja dat is mogelijk! Vraag ons naar de mogelijkheden.
Kunnen jullie de tent voorzien van scheidingswanden?
Ja dat is mogelijk! Vraag ons naar de mogelijkheden.
Contact
Meer informatie?
 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • Datumnotatie:MM slash DD slash JJJJ
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.