Referenties
Protix
© | Corné de Weert

Protix

Insecten, innovatie en koninklijk bezoek

Op 11 juni 2019 opende Koning Willem-Alexander de nieuwste productiefaciliteit van Protix, officieel de grootste insectenkwekerij ter wereld.

Protix kweekt insecten die de basis zijn voor eiwitrijk dierenvoer. De insecten worden gevoed met plantaardige voedselresten die bij andere productieprocessen overblijven. Door hergebruik van voedselresten en deze terug te brengen in de voedselketen sluit Protix de voedselkringloop. Binnen 10 jaar is Protix met dit idee gegroeid naar een bedrijf met 110 werknemers, opererend in 15 landen.

Op 11 juni 2019 opende Koning Willem-Alexander de nieuwste productiefaciliteit van Protix, officieel de grootste insectenkwekerij ter wereld. Na de officiële opening kreeg de Koning een rondleiding door de nieuwe kwekerij en liep langs alle aspecten van het kweekproces. Koning Willem-Alexander werd vergezeld door minister Carola Schouten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit.

De Kruijf Tenten bouwde voor dit feestelijke evenement twee aluhallen, een stretchtent en enkele piramidetenten. De aluhallen deden dienst als hospitality- en cateringruimte. Daarnaast werd er een 30 meter Dome met bayview gebouwd die tijdens de grootse opening een podium bood voor diverse sprekers.

Contact
Protix
Meer informatie?