Over

De Kruijf Tenten

Meer dan 30 jaar ervaring; Passie om unieke evenementen te bouwen en organiseren

Vanaf 1989 heeft de Kruijf Tenten ervaring met het bouwen van tenten en het organiseren van de meest uiteenlopende evenementen. Wat ooit begon met een ruil, is nu uitgegroeid tot de meest gevarieerde tentenverhuurder van Nederland.

De Kruijf Tenten is gevestigd in Schalkwijk, een dorp onder de rook van Utrecht. Door de centrale ligging kunnen wij snel en doelgericht tenten bouwen door het hele land. Ook buiten Nederland aanvaarden wij regelmatig opdrachten.

Historie

Historie

Kamelen en een circustent

Ruim 30 jaar geleden is het bedrijf opgestart door de broers Jan en Lourens de Kruijf. Op de veehouderij hielden zij als hobby onder andere kamelen. Bij de verkoop van een kameel aan een circus, is deze kameel uiteindelijk geruild voor een circustent.

Deze circustent werd de eerste tent van het tenten verhuurbedrijf dat officieel in 1989 als J&L de Kruijf Tentenverhuur het levenslicht zag.

Feesten op het platteland

Later werd het assortiment uitgebreid met een oranje/witte spantent, die nog steeds bij ons te huur is. Met een trekker een aanhanger werd de tent vervoerd naar vooral feesten op het platteland. Als snel volgde er een vrachtauto voor de vloer een werd een landbouwtrekker omgebouwd tot terreinheftruck.

Aanvulling assortiment

In de loop der jaren is het assortiment verder aangevuld met aluhallen (opslagtenten) van 10, 25, en inmiddels 30 meter breed. Ook heeft De Kruijf Tenten zijn intrede gedaan in de festivalwereld met festivaltenten, theatertenten, spiegeltenten en shelters.

Dome met deels transparante wand

Domes Europe

In januari 2010 werd Domes Europe overgenomen. Domes Europe verhuurt koepelvormige tenten (domes) en opereert als zelfstandig bedrijf vanaf hetzelfde bedrijfsterrein in Schalkwijk.

In deze periode zijn tevens Dennis en Wouter de Kruijf, zonen van Lourens de Kruijf, toegevoegd aan de directie.

Veiligheid

Veiligheid

Branchevereniging TVD

De TVD is dé branchevereniging voor tentenverhuurbedrijven in Nederland. In deze vereniging zijn de meest vooraanstaande tentenverhuurbedrijven vertegenwoordigd. Tentenverhuurbedrijven aangesloten bij de TVD staan garant voor kwaliteit van de producten en diensten.

Europe Norm EN-13782

Al onze tenten zijn berekend en worden geplaatst volgens de Europe Norm EN-13872. Deze norm stelt eisen aan de constructie en beproeving van grotere tenten. Bij bepaalde evenementen kunnen zich veel personen in dergelijke tenten bevinden. Veiligheid met betrekking tot windbelasting en brandgevaar is dan van levensbelang. In de norm is vooral aandacht voor de stabiliteit onder invloed van windbelasting en zwaartekracht, de verankering aan de bodem en aan het toe te passen tentmateriaal.

Nen Norm 8020-41

Ook worden alle tenten van De Kruijf Tenten gebouwd volgens de NEN norm 8020-41 Brand(veiligheid) van tenten.

Branchevereniging TVD

Andere certificaten en bouwboeken kunt u opvragen via +31 (0)30 601 13 96

Milieu

Milieu

EURO 6

Wij hebben al ons transport in eigen beheer. Daar waar mogelijk combineren wij onze ritten zodat er geen lege transporten de weg op gaan. Tevens kunnen wij ook al onze lege materialen weer mee retour nemen. Al onze vrachtauto’s en bussen zijn EURO 6.

Dak van loods voorzien van zonnepanelen

Zonnepanelen

Onze bedrijfsloodsen zijn voorzien van zonnepanelen. Energie uit zonlicht is duurzaam omdat bij de productie van de elektriciteit geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Mede door de toepassing van zonnepanelen maken wij op ons bedrijf steeds meer gebruik van elektrische apparatuur zoals elektrische heftrucks.

Het oogsten van olifantengras

Miscanthus (olifantengras)

Achter ons bedrijfspand hebben wij twee hectare met Miscanthus gepland. Miscanthus Sinensis ‘Giganteus’ heeft een zeer hoge biomassaproductie en kan dus goed gebruikt worden als energiegewas voor het produceren van duurzame energie. Wij voorzien een restaurant in ons dorp van deze Miscanthus. Zij gebruiken dit om op duurzame wijze het restaurant te verwarmen en te voorzien van warm water.

Contact
Meer informatie?